Kutatási lehetőség a Mellkassebészeti Klinikán

Kedves Kolléga!

Az OOI-SE Melkassebészeti Osztályán új kutatási témát indítunk, melyhez III-V. éves TDK hallgatót keresünk.

A leggyakoribb nem kis sejtes rosszindulatú tüdődaganatok az adenocarcinomák szövettani csoportjába tartoznak. A korai stádiumú adenocarcinomás betegek a szakma szabályai szerint nem, vagy csak bizonyos eseteben kapnak adjuváns terápiát. Egyre intenzívebben kutatott, micropapillaris alcsoportba tartozó adenocarcinomás betegek túlélése lényegesen rosszabb az adenocarcinoma egyéb altípusaiba tartozó betegek túléléséhez képest. 

Jelen kutatásunk célja, hogy az intézetben operált adenocarcinomás betegek anyagait feldolgozzuk és választ találjunk kérdéseinkre: Milyen a micropapillaris betegek túlélése a többi adenocarcinomás betegekéhez képest? Ha részesült a beteg adjuváns kezelésben milyenek az eredmények? Szükséges-e a terápiás protokoll módosítása?

 

Ha érdekel a mellkassebészet, az onkológia, ha szeretnél rektori pályázatot vagy szakdolgozatot írni, konferencián előadni, szorgalmas, ambiciózus és kitartó vagy, akkor várjuk jelentkezésed Dr. Gieszer Balázsnál az alábbi elérhetőség egyikén: dr.gieszer@gmail.com, +36 20 666 3742.