Élménybeszámoló a moszkvai TDK-konferenciáról

A Népek Barátsága és a Semmelweis Egyetem együttműködésében 20 fős hallgatói delegáció utazhatott Moszkvába a Science4Health 2018 diákkonferenciára. Itt mindannyian előadhattuk a Semmelweis Egyetem házi TDK-konferenciáján díjazott előadásainkat.

 

A Science4Health egy 9. éve szerveződő diákkonferencia, amit a magyar mintára építettek fel, 10 perc előadással és 5 perc vitával. Több mint 30 országból érkeztek medikusok és PhD-hallgatók előadni, főleg Moszkva szomszédos régióiból. Ez nem csak nekünk volt egy nagyon jó lehetőség, hogy egy nemzetközi diákkonferencián gyakoroljuk az angol előadásmódot és vitát, de azáltal, hogy kiváló előadásokkal képviseltük az egyetemet, a konferencia színvonalát is emelhettük. Az elméleti előadások mellett sebészeti gyakorlati versenyben és megmérkőzhettek a medikák és medikusok. A magyar hallgatók közül majdnem mindenki helyezést ért el a konferencia díjkiosztó ünnepségén.


A szervezők vendégszeretete és segítőkészsége páratlan, nagyon szívélyesen fogadták delegációnkat. Az előadásnapokat követően bőven volt idő városnézésre és az orosz kultúra megismerésére is, mely nagy lehetőség egy olyan történelmileg és kulturálisan is fontos helyszín felfedezésére, mint Moszkva.

Farkas Ferenc Balázs