Üdvözöljük a Semmelweis Egyetem Tudományos Diákkörének honlapján

A Tudományos Diákkör története messzebb vezet a jelen, szabályozott formánál. A hallgatói tudásvágyat, a kíváncsiságot, mely élő rendszerünk felfedezésére törekszik, támogatni kell. A tudományos diákkör olyan értékteremtő tevékenysége Egyetemünknek, melyet minden oktatónak odaadóan kell szolgálnia. Az önzetlen odafordulás és a segítő szándék egymásra találásának kiváló színtere ez a fórum. Célom, hogy ezt, ezeket - az akár életre szóló szakmai és baráti - kapcsolatokat szervezeti szinten is segítsem, és így a TDK aktívan szolgálja a Semmelweis Egyetem érdekeit.

Szent-Györgyi Albert szavaival élve: "Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog."

Sok sikert kívánok munkájukhoz és kitartást a tudományos tevékenységeikhez!

 Dr. Szijártó Attila
a TDT elnöke

Információ

Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Tanács

Elnök: Dr. Szijártó Attila egyetemi docens
Alelnök:
Dr. Radovits Tamás egyetemi docens
Titkár: Dr. Fülöp András, Dr. Pósfai Balázs

Email: semmelweis.tdk@gmail.com

 

Koordinátor: Pehl Katalin
                     06-20-663-2970

Postacím: 1445. Budapest, Pf. 370.


Ügyintézés: Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinika,
1082. Budapest, Üllői út 78., TDK Iroda

Ügyfélfogadás: H-P 10.00-14.00 óra között

Nyári gyakorlat Moszkvában

2019. 06. 06.

A Tudományos Diákköri Tanács idén öt TDK hallgató részére biztosít 1 ill. 2 hetes klinikai gyakorlati lehetőséget a Peoples' Friendship University, Moszkva klinikáin, az alábbi tudományterületeken:

 

·         Gyereksebészet (max. 2fő)

·         Idegsebészet és rehabilitáció (max. 3fő)

 

(Külön igény esetén korlátozott számban ezektől eltérő tudományterületen is kaphatunk gyakorlati helyeket az orosz partnerrel egyeztetve)

 

A gyakorlatokra 2019. július végén - augusztus elején a moszkvai klinikákon kerül sor. A szállást a Peoples' Friendship University egyetemi kollégiumában biztosítja hallgatóinknak, díjmentesen. A kiutazást és a vízum költségét a TDT állja.

 

A gyakorlaton történő részvétel feltétele a legalább középszintű angol szakmai nyelvtudás és a kanyaró elleni védettség igazolása (friss antitesttiter lelet).

 

A pályázathoz motivációs levelet és szakmai önéletrajzot kell benyújtani, mely kiemelten tartalmazza a hallgató TDK aktivitását.

A pályázatokat emailben kell benyújtani a semmelweis.tdk@gmail.com címre.

Határidő: 2019. június 14. 12 óra.

Rektori Pályamunkák témakiírása

2019. 05. 12.

Kedves Hallgatók!

Kérjük jelezzétek témavezetőitek felé, hogy a jövő tanévre kiírni szándékozott Rektori pályamunka témákra június 1-jéig lehet javaslatot tenni a TDT-nél.

A teljes Szabályzat elérhető ITT

Kiválósági pályázat Pro Scientia Aranyéremre

2019. 04. 26.

Pályázat benyújtási (postára adási) határideje: május 6.

Részletes pályázati kiírás

TDT elnöki ajánlás kérésének menete: az előre, Önök által megírt ajánlólevelet és egy rövid szakmai önéletrajzot küldjék el a palyazat.se.tdk@gmail.com címre (legkésőbb május 5-ig)! Jóváhagyás esetén az Elnök Úr aláírja, értesítést küldünk róla, és az igazolás átvehető az I.sz Sebészeti Klinika portáján.

Változás: a határidő közelsége miatt lehetőségeink szerint digitálisan juttatjuk vissza az aláírt ajánlásokat és pályázati lapokat, megkönnyítve ezzel a pályázat benyújtását.

Fontos: a nevezési lapját mindenkinek egyénileg kell postára adnia!

Kiváló Semmelweises szereplés az OTDK-n

2019. 05. 01.

"A Semmelweis Egyetem hallgatói 34 első, 40 második helyezést és 23 különdíjat nyertek el a Debrecenben április 23-26. között megrendezett 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában."
FOLYTATÁS

Teljes eredménylista